När jag stod med bilen utanför Pildammsparken…

När jag stod med bilen utanför Pildammsparken ställde jag in min GPS. Kör rakt fram o efter 400 meter sväng till vänster. Nu är du framme vid målet som är på vänster sida.. Mycket riktigt där stod redan Lars. Ingmar var full fart på väg. Fågelbacksgatan 6A var träffpunkten. Det var dags för födelsedagsuppvaktning! Var kan man nu betala parkeringsavgiften. Nej långt där borta står en automat. In med kvittot vid förarplatsen och lagom lunk till det väntade sällskapet. Med en enkel Tulipan uppå födelsedan. Sven Paddogs och Jules Sylvains melodi gnolade jag på under vägen. Till slut kom Leif och vi var alla samlade. Ingemar vecklade fram den fina färgrika buketten . Vi sträckte alla på oss och stämde upp i Ja må hon leva. Festföremålet Christina Sjölander hade kommit ner från sin lägenhet och tog med glädje emot oss.

Väl uppe i lägenheten bjöds vi att sitta kring ett färdigdukat kaffebord. Chokladkaka med vispgrädde och jordgubbar. Lite småprat om ditt och datt och aktuella dagshändelser fick tiden lätt att springa iväg. Tanken föll en liten stund tillbaka på min egen farmor. Hon hade en svart stråhatt , hårknut i nacken, svarta tjocka strumpor och halvlång svart kjol. Hon blev nog inte mer än sjuttio år. Här sitter vi nu med en nyvald styrelsemedlem som dagen till ära fyller 80! Christina berättar att hon varje dag tar en promenad för att hålla konditionen igång. Hon känner sig frisk och pigg och känner inte av några krämpor. I detta fall är parollen Ålder är bara en siffra självklar. Ännu en gång Grattis!

Malmö 2020-06-12

Vid pennan

Sonny Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *