Referat, Smålands Gille, Adventvesper i S:t Johanneskyrkan i Malmö, fredagen den 1:a december

Ja, då var det dags för Smålands Gillets 18:e Adventvesper. Vidtalade och medverkande var Berit Nyman, orgel/piano med hemort bl.a.Hillestorp, Kristina Ekeroth, sångsolist från Eksjö samt Dieter Hoffmann, präst med ursprunglig ankomst till Vrigstad.

Vespern inleddes, traditionellt, med psalmen 103, Bereden väg för Herran varefter Kristina sjöng Sibelius/Topelius ”Giv mig ej glans”..Dieters betraktelse följdes av den polska julvisan ”Somna i ro mitt barn”. Avslutningsvis sjöng Kristina Gustaf Nordqvists ”Jul, jul, strålande jul”. Unisont blev det därefter psalmen nr 116 ”Nu tändas tusen juleljus”.

Unisont blev det också vid samlingen kring kaffebordet med mycket ”Smålandssnack”…

”Publikrekordet” för Gillets Vesprar är 53 personer. Lägst antal har varit 17. Vid årets Advent-vesper deltog 26 personer. I vintermiljö var det väl inte så dåligt ?? Men, det hade funnits plats för fler ….

Leif Carselid