Verksamhetsåret

Gillets verksamhetsår börjar i februari med  årsmöte och smålandsafton med föredrag som ofta hålls av någon kulturpersonlighet från Småland.

I mars  hålls den stora vårfesten. Då presenteras nya medlemmar och då uppträder gillets skyddshelgon S:t Sigfrid, iklädd sin speciella dräkt och med mitra och kräkla. Denna ritual användes första gången redan 1930 och är alltså mer än 80-årig tradition.Då festmåltiden avätits blir det underhållning av någon känd artist.

Under maj-aug månad anordnas en bussresa till Småland. Orter som Växjö, Värnamo, Vrigstad och Ljungby har besökts. En mycket fin resa var bussturen  i Vilhelm Mobergs Fotspår. Alla dessa resor är subventionerade för medlemmar.

Under september månad brukar det anordnas en smålandsafton då en berömd författare eller annan kulturpersonlighet bjuds in för att berätta något spännande. Ofta kommer föredragshållaren från Småland.

Nästa arrangemang är höstfesten i början av oktober då gillets medlemmar träffas  för att umgås och inta en festlig måltid tillsammans.  Under kvällens lopp blir det blir det föredrag av någon berömd smålänning eller någon person med anknytning till Småland.

November inleds med en bussresa till en julmarknad, oftast på ett slott i Skåne eller Småland. På hemvägen besöks en mysig krog för gemensam middag.

Gilleåret avslutas med en högtidlig vesper i Johanneskyrkan. En operasångare underhåller med julsånger.